Sh F "Prof.Ibrahim Kelmendi"

15. novembra 105, Preševo 17523

HISTORIKU I SHKOLLËS SONË
Shkolla jone qe nga viti 2008, me krenari mban emrin e patriotit dhe arsimdashesit preshevar Ibrahim Kelmendi.

Historiku i shkurter i shkolles shqipe ne Presheve.

Me 07.02.1945 u hap shkolla e pare shqipe ne menyre solemne nga heroi preshevar Abdulla Krashnica ne objektin e quajtur" vila Letafet ", prone e arsimdashesit preshevar Abdulla Haxhi Veliu.
Mesuesit e pare ishin: Hilmi Qerimi, Nazmi Mustafa, Abdulla Ukshini, Tajar Zylfiu etj.
Ne gjysmen e viteve te 60- ta te shek XX, u ndertua objekti i shkolles , i cili eshte edhe sot ne funksion. Shkolla quhej "15 Nentori" , deri ne vitin 2008, kur drejtoria e atehershme mori iniciative per nderrimin e emrit ne " Prof. Ibrahim Kelmendi". Ibrahim Osmani-Kelmendi lindi më 16 prill të vitit 1916 në Preshevë dhe vdiq më 24 janar të vitit 1979 në Melburn të Australisë, ishte patriot dhe shkrimtar shqiptar.
Jeta, ideali dhe vepra e tij, eshte udhëndriçim për gjeneratat e sotme dhe të nesërme , që jetët e njerëzve të lidhen në mënyrë të mrekullueshme me jetën dhe fatin e kombit të vet. Në këtë pikëtakim atdheun dhe nacional.

SALLA SPORTIVE

Shkolla jone posedon sallen e cila perdoret per nxenesit e shkolles, per nje mesim dhe edukim fizik te mire, me qellim te ruajtjes se shendetit.

KABINETET

Shkolla per momentin ka ne funksion 2 kabinete te Informatikes. Kabinetet e biologjise, kimise, fizikes, artit figurativ dhe i gjuheve nuk jane akoma ne funksion per shkak te renovimit te shkolles.

FUSHA E FUTBOLLIT

Shkolla ka fushen e futbollit , ku nxenesit zhvillojne oren e rregullt në lëndën e ed. fizike, por edhe aktivitetet tjera sportive.

Regjistrojeni fëmijën tuaj sot
Investoni në të ardhmen e tyre

Cikli i ulët

I, II, III, IV

V

V/1 - V/8

VI

VI/1 - VI-8

VII

VII/1 - VII/8

VIII

VIII/1 - VIII/8

 
0
 
0
 
0

NORÇË

ZHUNICË

TËRRNAVË

STACIONI HEKURUDHOR

RREGULLORE E PËRGJITHSHME E SHKOLLËS

RREGULLORE E PËRGJITHSHME E SHKOLLËS

1. Planin e shkollës për edukim dhe arsimim 2. Normat e disciplinës për nxënësit

Read More  
Faqja Zyrtare e Shkollës

Faqja Zyrtare e Shkollës

https://www.facebook.com/Faqja.Zyrtare.Sh.f.P.I.K/

Read More  

Bjondina Bektashi

Profesoreshë e Informatikës

Krijoi dhe dizajnoi ndertimin e faqes, pamjen e pergjithshme dhe vizuale te faqes ne Internet. Miremban faqen e shkolles.

Burim Bilalli

Profesor i Informatikës

Krijoi dhe dizajnoi ndertimin e faqes, pamjen e pergjithshme dhe vizuale te faqes ne Internet. Miremban faqen e shkolles.

SHKOLLA E PARË SHQIPE NË PRESHEVË

76 vite nga shkolla e parë shqipe në Preshevë

Read More  
  • 15. novembra, Preševo, Serbia